Salade van gebakken brood met tonijn

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Scheur het brood in kleine stukjes, meng ze met 2 el olijfolie en leg ze op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en rooster het brood in ca. 10 min. goudbruin en krokant.
  • 2 Meng in een kom de sjalotten met de azijn en marineer ze 5 minuten.
  • 3 Ontvel de tomaten (zie tip). Schep de zaadjes eruit en snijd de tomaten in grove stukken.
  • 4 Pureer de helft van de tomaten en de knoflook met de staafmixer. Klop deze gepureerde tomaten met de resterende 2 el olie met zout en peper door de azijn in de schaal.
  • 5 Verhit een koekenpan. Bestrooi de tonijn met zout en peper en bestrijk de vis met olie. Bak de tonijn aan elke kant 1 1/2 minuut. Snijd de tonijn in dunne plakken.
  • 6 Schep de tonijn, olijven, kappertjes, stukken tomaat en het gebakken brood door de dressing. Verdeel de salade over 4 borden.

Salade van gebakken brood met tonijn is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardappeltortilla tomaat en tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasalade met tonijn, artisjok en mozzarella
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept