Chowder Amerikaanse mosselsoep

4
20 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een soeppan en bak de spekjes zachtjes uit. Fruit de ui 3 min. mee. Voeg 750 ml water en de visbouillontablet toe en breng alles aan de kook. Leg de mosselen in de pan en kook ze ca. 8 min. zachtjes.
  • 2 Schep de mosselen met een schuimspaan uit de bouillon. Laat ze iets afkoelen en verwijder niet geopende mosselen. Pel van de rest ruim 3/4 deel.
  • 3 Breng de soep met de prei, mais en room aan de kook. Voeg alle mosselen toe en laat in enkele minuten goed warm worden. Breng pittig op smaak met peper en verdeel de soep over 4 diepe borden. Serveer de croutons apart erbij.

Chowder Amerikaanse mosselsoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met knolselderij
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Boston clam chowder
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Chowder met scampi’s en basilicum
35 min
Bekijk recept
Krabsoep (crab chowder)
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Manhattan chowder (mosselsoep)
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept