1 Verwarm 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui in 5 min. op laag vuur glazig. Schep de rijst, het paprikapoeder, de saffraan en de tijm erdoor en bak nog 3-4 min. op laag vuur. Pers de sinaasappel uit. Schenk het sap en de pastis bij de rijst, laat dit 2 min. zachtjes sudderen. Voeg de visfond, 400 ml water en 1 el sinaasappelrasp toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep 20 min. heel zacht koken. Dep intussen de St.-Jakobsschelpen droog met keukenpapier, wrijf ze in met zout en peper. Bestrijk ze met 1 el olijfolie en rooster ze op hoog vuur in 1-2 min. bruin in een hete grillpan. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine. Schep hem in warme borden en leg de St.-Jakobsschelpen erin. Garneer met de peterselie.
Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen is een recept van Albert Heijn