Romige mosterdsoep met verse mosselen

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen wassen en uitzoeken, kapotte exemplaren weggooien. Mosselen in wijn koken tot schelpen open gaan. Mosselen afgieten, kookvocht opvangen. Mosselen uit schelp halen. Ongeveer 12 mooie mosselen in schelp laten zitten. In soeppan boter laten smelten, mosterd toevoegen en 1 min. meewarmen. Bloem toevoegen en goed roeren tot vaste massa ontstaat. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Met garde stevig roeren tot gebonden saus ontstaat. Opgevangen kookvocht erdoor roeren en aan de kook brengen. Room erdoor roeren en nog 1 min. laten doorkoken. Gepelde mosselen toevoegen. Bosui in ringetjes snijden. Soep in vier borden scheppen en met mosselen in schelp garneren. Met bosui bestrooien

Romige mosterdsoep met verse mosselen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept