Geurige bouillon met courgette en visballetjes

4
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Gember schillen en helft in dunne plakjes snijden. Andere helft fijnhakken. Wit van 1 bosuitje fijnhakken, rest van bosuitjes in schuine stukken snijden. Bouillon met gemberplakjes, sherry en sojasaus aan de kook brengen en 10 min. zachtjes laten koken. Intussen vis in stukken snijden en in keukenmachine met fijngehakte gember, maizena en wit van bosui pureren. Eiwit en 1 tl zout erdoor mengen. Van vismengsel 20 kleine balletjes draaien. Visballetjes in kokend water in 2 porties in 4 min. tegen de kook aan gaar laten worden. Met schuimspaan uit pan nemen en in zeef laten uitlekken.
  • 2 In wok sesamolie verhitten en courgette en bamboe 2 min. roerbakken. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Bouillon op smaak brengen met zout en peper. Visballetjes toevoegen en 1 min. meewarmen. Bouillon in vier grote kommen scheppen en bosuitjes erover verdelen.

Geurige bouillon met courgette en visballetjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hollandse groentesoep met visballetjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde thaise visballetjes
40 min Snack
Bekijk recept
Kruidige visballetjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes met visballetjes zoals in de manga’s
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Geurige groentestoof met maïs en feta
60 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Balinese kip (ajam Oka) van Bibian van Bokhovens
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met pesto, garnalen en tomaatjes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geurige mosselpakketjes
40 min Voorgerecht
Bekijk recept