1 Eieren in ca. 10 minuten hard koken, afspoelen onder koud water en pellen. Peterselie fijn snijden. Korstjes van brood snijden en brood in keukenmachine tot kruim malen. Eieren met vork fijn prakken en in kom mengen met peterselie en broodkruim. Oesters openen. Oesters uit schelp nemen en in zeef laten uitlekken (vocht wordt niet gebruikt). Schelpen schoonspoelen. Laagje zeezout over twee borden verdelen en schelpen erin vastzetten.
2 Grill voorverwarmen op hoogste stand. In pan laagje water aan de kook brengen en spinazie toevoegen. Vervolgens spinazie al roerend ca. 3 minuten koken, op smaak brengen met zout en in vergiet laten uitlekken. Intussen borden met schelpen ca. 2 minuten onder grill verwarmen. Bedje van spinazie in schelpen verdelen en oesters op spinazie leggen. Over elke oester wat kruimmengsel met daarop stukje boter verdelen. Oesters ca. 5 minuten onder hete grill zetten, zodat boter smelt en kruimmengsel kleurt. Direct serveren.
Gegratineerde oesters is een recept van Albert Heijn