1 Snijd een plakje van de onderkant van de aspergetips af. Kook de aspergetips in ruim water met zout in ca. 3 min. beetgaar. Giet af, spoel goed af met koud water en laat uitlekken.
2 Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap met een mespunt het merg eruit. Doe het vanillestokje en de merg met de fond en de slagroom in een steelpan. Kook de saus tot de helft in, breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen. Bewaar de aspergetips en de saus tot gebruik afgedekt op een koele plek.
3 Neem het vanillestokje uit de saus. Verwarm de saus opnieuw zachtjes. Dep de coquilles droog en bestrijk licht met de olie. Verhit een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag tot gloeiend heet. Grill de coquilles aan elke kant 1 min. en bestrooi met peper en zout.
4 Leg de aspergetips op de borden. Leg de coquilles op de asperges. Schenk er een beetje vanillesaus over en druppel de rest eromheen. Leg op elke coquille een schepje kaviaar. Serveer direct.
Coquilles met vanillesaus en kaviaar is een recept van Albert Heijn