Saffraancrème-soep met rivierkreeftjes

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Prei wassen en schoonmaken. Witte en lichtgroene gedeelte in ringen snijden, rest in heel dunne ringetjes snijden en apart houden. Aardappels schillen en in blokjes snijden. In pan boter verhitten. Witte en lichtgroene preiringen ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Aardappelblokjes toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Fond erbij schenken en aan de kook brengen. Saffraan toevoegen. Afgedekt in ca. 15 minuten gaar koken. Aardappels en prei met kookvocht in keukenmachine pureren (of door zeef wrijven).
  • 2 Aardappel-preipuree met 4 dl water en apartgehouden preiringen aan de kook brengen. Crème fraîche erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen. Rivierkreeftjes toevoegen en ca. 1 minuut meeverwarmen. Soep over vier diepe borden verdelen.

Saffraancrème-soep met rivierkreeftjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme saffraanrijstsalade met rivierkreeftjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Saffraancreme Met Maanzaadkoekjes
20-30 min - Nagerecht
Bekijk recept