1 Pel de garnalen. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Doe 2 el limoensap en de helft van het rasp in een steelpan en houd apart. Meng in een schaal de rest van het rasp met de sojasaus, de knoflook, de helft van de bieslook en de rest van het limoensap tot een marinade. Voeg de garnalen toe en laat 15 min. marineren.
2 Maal ondertussen het brood in de keukenmachine tot kruim. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het broodkruim al omscheppend in 3 min. goudbruin en knapperig. Meng met de rest van de bieslook en peper en zout naar smaak, houd apart.
3 Verhit de zonnebloemolie in een wok en roerbak de garnalen met de marinade 3 min. Verwarm ondertussen het limoensap en het rasp in de steelpan tegen de kook aan. Voeg een blokje boter toe en klop met een garde tot de boter is opgelost. Voeg een volgend blokje boter toe en ga door tot alle boter is opgenomen en er een licht gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
4 Bestrooi de gamba's met het broodkruim en serveer met de botersaus. Lekker met rucolasla.
Garnalen met limoen-beurre blanc is een recept van Albert Heijn