Salade met paling, taugé en lychees

4
15 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Leg de taugé in een zeef en schenk er 1 liter kokend water over. Laat de taugé goed uitlekken en afkoelen. Rasp de groene schil dun van de limoen. Pers de limoen uit. Klop in een schaal de helft van het limoensap met de sojasaus en sesamolie tot een dressing. Schep de limoenrasp en taugé erdoor. Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan tot ze gaan geuren. Laat ze op een bordje afkoelen. Pel de lychees, halveer de vruchtjes en verwijder de pitten. Schep de lychees om met 1 eetlepel limoensap en wat zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verdeel de waterkers over 4 borden en schep de taugé met dressing erop. Verdeel de plakjes palingfilet, de lychees en de pistachenootjes erover.

Salade met paling, taugé en lychees is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Zomer-bowl
10 min
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken fruit met roomijs
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept