1 In steelpan sjalotsnippers met wijn en fond in 15 min. tot helft inkoken. Kabeljauw met citroensap, ei, dragon, 2 el slagroom en zout en peper tot gladde massa pureren. Vormpjes hiermee vullen, in plasticfolie wikkelen en in diepvries zetten. Ingekookte vloeistof zeven, saffraan en slagroom erdoor roeren en saus opnieuw tot helft inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Saus laten afkoelen en in diepvriesdoos invriezen.
2 Vis en saus tijdig uit diepvries nemen en (in koelkast) laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 175 °C. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Plasticfolie rond vormpjes verwijderen, bovenkant afdekken met aluminiumfolie. Vormpjes in braadslede of ovenschaal zetten en zoveel kokend water bijschenken dat vormpjes voor driekwart onder staan. Vis in oven in ca. 15 min. gaar en stevig laten worden. Intussen saus zachtjes opwarmen. In andere pan mosselen in aanhangend vocht zachtjes opwarmen. Boter snel door saus kloppen. Vocht uit vormpjes gieten en op elk vormpje een bord leggen. Samen keren en timbaaltjes uit vormpjes laten glijden. Saus rond vis scheppen en gerecht garneren met mosselen en tomatenblokjes.
Kabeljauwtimbaaltjes met saffraansaus is een recept van Albert Heijn