1 Gelatine 5 min. weken in koud water. In pan helft van slagroom met dragon aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten doorkoken. Kaas erdoor roeren en laten smelten. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend in warme room oplossen. Mengsel 20-25 min. laten afkoelen tot het lobbig wordt. In kom rest van slagroom stijfkloppen. Kruiden door lobbig roommengsel roeren en vervolgens stijfgeslagen room luchtig erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Roommassa in ingevette vormpjes scheppen en met plasticfolie afgedekt in koelkast in minstens 2 uur laten opstijven.
2 In kom rivierkreeftjes mengen met citroensap en walnootolie. Zout en peper naar smaak toevoegen. Onderkant van de vormpjes een voor een in heet water dompelen, bord erop leggen en samen keren. Pannacotta voorzichtig op bord laten glijden. Rivierkreeftjes erover verdelen. Lekker met geroosterd witbrood.
Kruidenpannacotta met rivierkreeftjes is een recept van Albert Heijn