Rillettes van gerookte makreel

4
5 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de makreel schoon: trek het vel weg en neem het visvlees van de graat. Verwijder kleine graatjes. Leg de stukken visvlees in een diep bord en trek ze met twee vorken uit elkaar. Meng het visvlees met de wijn, boter en tijm en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  • 2 Schep het makreelmengsel in 4 kleine potjes of kommetjes, strijk de bovenkant glad en zet de potjes met rillettes minstens 1 uur in de koelkast.
  • 3 Rooster de sneetjes brood en snijd ze elk in 4 driehoekjes. Zet de potjes met makreelrillettes op borden en leg de driehoekjes brood, augurkjes en olijven ernaast.

Rillettes van gerookte makreel is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rillettes van gerookte forel met rode biet, lente-ui en groene appel
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mediterrane visschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rillettes aux deux saumons van Foppe van Mil
1u20 min Snack
Bekijk recept
Kropsla met tonijndressing
15 min Voorgerecht
Bekijk recept