1 Verwijder de staartjes van de haring. Hak de vis in kleine stukjes en schep de sjalot erdoor. Breng op smaak met peper.
2 Snijd de appel in blokjes van 1/2 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een lepel de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm. Houd 6 mooie takjes dille achter voor de garnering en snijd de rest fijn. Meng de appel met de komkommer, de dille en de mayonaise en breng op smaak met de tabasco, peper en zout.
3 Leg de ring op een bord en schep er 1/6 van de haringtartaar in. Schep hier 1/6 van het appel-komkommermengsel op. Verwijder de ring en garneer met een takje dille. Maak op deze manier nog 5 borden op. In plaats van een portioneerring kun je ook een kommetje gebruiken. Schep dan eerst het appelkomkommermengsel en daarna de haringtartaar erin. Keer op een bord.