Garnalensalade met citroenmayonaise

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Citroen schoonboenen, schil eraf raspen en sap uitpersen. In kommetje garnalen met dille en bieslook mengen. Met citroensap en peper op smaak brengen. Komkommer in de lengte halveren en met lepel zaadlijsten eruit scheppen. Komkommer in kleine blokjes snijden. In ander kommetje mayonaise mengen met yoghurt en helft van citroenrasp. Garnalenmengsel, komkommer en citroenmayonaise tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • 2 Sneetjes brood (in broodrooster) goudbruin roosteren. Toast schuin doormidden snijden. Slabladeren over vier borden verdelen. Komkommer door garnalen mengen en mengsel in slabladeren scheppen. Citroenmayonaise naast garnalen in slablad scheppen. Rest van citroenrasp over mayonaise strooien. Serveren met toast.

Garnalensalade met citroenmayonaise is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Zelfgemaakte friet
40 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Verse vissticks met citroenmayo
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kappertjes en pistachenootjes
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Tomaat-garnalensalade
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevuld ei met Hollandse garnalen
25 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Garnalensalade met Thaise rijst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof-garnalensalade
15 min Voorgerecht
Bekijk recept