Makreel in witte-wijnmarinade

4
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Strooi de korianderzaadjes op een plank en kneus ze met een houten lepel of breed mes. Snijd de citroen in dunne plakjes.
  • 2 Verwarm in een steelpan de olie met de tenen knoflook zachtjes 3 minuten. Voeg de azijn, korianderzaadjes, takjes tijm en laurierblad toe. Breng alles aan de kook en kook de marinade zachtjes 5 minuten. Schenk de marinade in een schaal.
  • 3 Verwijder voorzichtig het vel van de gerookte makreel en neem de stukken vis van de graat. Leg de stukken vis in de marinade. Dek de schaal af en marineer de vis minimaal 3 uur in de koelkast.
  • 4 Laat de vis voor het serveren in ca. 45 min. op kamertemperatuur komen. Lekker met warme toast.

Makreel in witte-wijnmarinade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse witte-wijnmarinade
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Prei in rode-wijnmarinade
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Rode-wijnmarinade voor rundvlees of wild
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Italiaanse rode wijnmarinade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept