Lauwwarme tomatensalade met gegrilde kabeljauw

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de tomaatpartjes met de snijvlakken naar boven naast elkaar in de ovenschaal. Bestrooi ze met de tijm en (versgemalen) zwarte peper en besprenkel met 1 el azijn en 2 el olie. Laat de tomaatjes in de oven in 15-20 min. gaar worden en laat ze daarna in het stoofvocht afkoelen tot lauwwarm. Snijd de paprika in 12 lange repen, verwijder de zaadlijsten, bestrijk ze dun met olie, rooster ze in een hete grillpan in 6-8 min. bruin en gaar en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Wrijf de stukken kabeljauw in met paprikapoeder, peper, een mespunt zout en de rest van de azijn en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de vis in de hete grillpan in 4-6 min. aan weerskanten bruin en gaar, leg de stukken op 4 borden en schep de tomaatjes ernaast. Druppel het tomatenstoofvocht erover en bestrooi met de olijven en het basilicum.

Lauwwarme tomatensalade met gegrilde kabeljauw is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme posteleinsalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Beenhamtosti met koolsalade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lauwwarme couscous met groenten en kruidenricotta
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept