1 Van bol knoflook onderkant afsnijden. Olie in kleine steelpan schenken en bol knoflook erin zetten. Olie en knoflook afgedekt 10-15 min. op matig vuur verwarmen tot knoflook zacht is. Scampi ontdooien en droogdeppen. Van knoflookolie uit steelpan 3 el overdoen in koekenpan. Teentjes van bol knoflook loshalen, velletjes verwijderen. Teentjes tussen duim en wijsvinger boven steelpan uitknijpen. Paprika en kruiden met knoflook mengen en geheel nog 5 min. zachtjes bakken. Wijn erbij schenken en 10 min. afgedekt laten sudderen. Met staafmixer of in keukenmachine knoflook-paprikamengsel pureren tot gladde saus. Op smaak brengen met zeezout en peper. Koekenpan met knoflookolie verhitten. Scampi erdoor scheppen en op matig vuur in 3-5 min. bakken tot scampi gaar en mooi rose zijn. Pittig op smaak brengen met versgemalen chilipeper en zout. Lekker met groene salade.
Scampi met paprika-knoflooksaus is een recept van Albert Heijn