Scampi met paprika-knoflooksaus

4
35 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Van bol knoflook onderkant afsnijden. Olie in kleine steelpan schenken en bol knoflook erin zetten. Olie en knoflook afgedekt 10-15 min. op matig vuur verwarmen tot knoflook zacht is. Scampi ontdooien en droogdeppen. Van knoflookolie uit steelpan 3 el overdoen in koekenpan. Teentjes van bol knoflook loshalen, velletjes verwijderen. Teentjes tussen duim en wijsvinger boven steelpan uitknijpen. Paprika en kruiden met knoflook mengen en geheel nog 5 min. zachtjes bakken. Wijn erbij schenken en 10 min. afgedekt laten sudderen. Met staafmixer of in keukenmachine knoflook-paprikamengsel pureren tot gladde saus. Op smaak brengen met zeezout en peper. Koekenpan met knoflookolie verhitten. Scampi erdoor scheppen en op matig vuur in 3-5 min. bakken tot scampi gaar en mooi rose zijn. Pittig op smaak brengen met versgemalen chilipeper en zout. Lekker met groene salade.

Scampi met paprika-knoflooksaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Caribische rijstschotel (jambalaya)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi amuse
20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Scampi met oregano
10 min Voorgerecht
Bekijk recept