Thaise garnalen gemarineerd in kokosmelk

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knip met een schaar de pantsers van de garnalen tot het staartje in. Snijd met een scherp mesje de rug iets in en verwijder eventuele zwarte draadjes. Klop in een kom de kokosmelk, sesamolie, currypasta, honing en gember door elkaar. Meng de garnalen door de marinade, wrijf de marinade met je vingers onder de garnalenpantsers. Dek de kom af en laat de garnalen minimaal 1 uur in koelkast marineren. Steek de barbecue aan. Neem de garnalen uit de marinade en laat ze uitlekken. Leg de garnalen op het ingevette rooster en gril ze aan elke kant 2-3 min. Bestrijk de garnalen na het keren met de achtergebleven marinade. Schep de garnalen op een schaal en pers de limoen erboven uit. Lekker met noedelsalade of gegrild stokbrood met knoflookboter.

Thaise garnalen gemarineerd in kokosmelk is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Curry met groene kool en garnalen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broodpuddinkjes
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gekoelde kokosmelk met meloen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vegetarische filet met wokgroenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept