Viskoekjes met bosui

4
25 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schaaf de komkommer met een dunschiller in de lengte in lange repen, schep er wat zout naar smaak door en laat de komkommer rusten. Boen 1 limoen schoon en rasp 1 tl van de groene schil af, pers de limoenen uit. Snijd de vis in stukken en pureer die samen met de limoenrasp, het ei en de bloem in de keukenmachine tot een gladde massa, breng op smaak met zout en peper. Neem de vis uit de keukenmachine, schep de helft van de bosui erdoor en vorm er met natte handen 8 platte vormpjes van. Snijd de rode peper in lange zeer dunne reepjes (de zaadjes kun je naar smaak gebruiken, ze maken de saus extra pittig). Breng de gembersiroop aan de kook met de peperreepjes en laat 5-10 min. op een zacht vuur doorkoken. Draai het vuur uit en roer het limoensap erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes in 7-8 min. gaar, keer ze halverwege. Dep de komkommer goed droog en verdeel de repen over vier borden. Leg de viskoekjes ernaast en serveer met de zoete pepersaus. Bestrooi het gerecht met de rest van de bosui.

Viskoekjes met bosui is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Andijviesalade met tonijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fusion rolletjes
10 min Snack
Bekijk recept

Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus
15 min Snack
Bekijk recept
Viskoekjes van rivierkreeftjes (crawfish cakes)
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw-viskoekjes
40 min Voorgerecht
Bekijk recept