Thais garnalenkoekje met avacodo-ijs en zoete chili van Steven<BR> &#009; Fontein

4
20 min -
Voorgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Halveer de avocado en schep het vruchtvlees eruit. Pureer het vruchtvlees met de sjalot en naar smaak groene tabasco, 2-3 eetlepels suiker, limoensap, zout en peper in de keukenmachine. Schep de puree in de ijsmachine en draai het mengsel in ca. 15 minuten tot ijs. Bewaar het ijs tot gebruik in de diepvries. Dep de ontdooide garnalen droog en maal ze met de helft van de koriander, een klein beetje suiker, 1 teentje knoflook, het uitje en naar smaak zout en peper in de keukenmachine tot grove massa. Schep er 2 el maizena door. Vorm 4 gelijke 'koekjes' van het mengsel en wentel ze door de rest van de maizena. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes hierin in ca. 5 minuten bruin en gaar. Hak voor de chilisaus de rode peper met 1 teentje knoflook fijn. Verwarm dit in een pannetje met 2 el suiker, 4 el water en een snufje zout. Pureer de rest van de koriander met de geraspte limoenschil en naar smaak zout peper en suiker in de keukenmachine. Meng de mayonaise erdoor.

Thais garnalenkoekje met avacodo-ijs en zoete chili van Steven<BR> &#009; Fontein is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gekarameliseerde zalm met cr&#232;me van gegrilde broccoli van<BR> &#009; Steven Fontein
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Hammetje met pruimen van Steven Fontein
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonkatsu met sesamrijst en witlof van Steven Fontein
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tarte al djote
0 min
Bekijk recept

Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Thais rundvlees met oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Papillot van dorade op Thaise wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Garnaalsoep met kokosmelk
20 min Voorgerecht
Bekijk recept