Vis gemarineerd in limoen

4
15 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de vis, dep hem droog en snijd de vis in reepjes van 1 cm.
  • 2 Snijd uit 2 limoenen elk 2 mooie plakjes. Pak de plakjes limoen in een stukje vershoudfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Pers alle limoenen uit. Meng in een kom de stukjes vis met het limoensap. Dek de kom af en marineer de vis een nachtje in de koelkast.
  • 3 Schep de vis in een vergiet en spoel de vis af met niet meer dan 11/2 kopje water. Laat de vis nog enkele minuten uitlekken.
  • 4 Meng in een kom de stukjes vis met de stukjes tomaat, sjalot en wat zout en peper. Laat alles nog 30 min. marineren.
  • 5 Verdeel de vis over 4 schaaltjes of coupes en garneer met een plakje limoen. Lekker met warme toast.

Vis gemarineerd in limoen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Volkoren rijst met vis
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentenschotel met vis
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken vis met honingworteltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept