1 Oester met bolle kant naar beneden in dubbelgevouwen theedoek stevig tegen werkvlak aandrukken. Oestermes tussen 2 schelphelften in scharnier steken. Lemmet van mes heen en weer bewegen om sluitspier van oester te vinden. Bovenkant van sluitspier doorsnijden en met draaibeweging schelp openmaken. Oester recht houden zodat oestervocht er niet uit loopt. Platte schelp verwijderen. Onderkant van sluitspier lossnijden zodat oester los in schelp ligt, eventueel gruis verwijderen. Gemberwortel in stevige knoflookpers boven limoensap uitknijpen, koriander erdoor roeren en op smaak brengen met cayennepeper. IJsklontjes in theedoek wikkelen en met deegroller of hamer tot gruis slaan. IJs over schaal verdelen en oesters in schelp erop leggen. Elke oester besprenkelen met gembervinaigrette. Oesters uit schelp slurpen.
Oesters met gembervinaigrette is een recept van Albert Heijn