Zalmhaasje met groene aspergetips

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Plakje van onderkant asperges snijden en ze in ruim water met zout in 2-3 min. beetgaar koken. Asperges in zeef afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen en 1 el schil dun eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. In pan (geen aluminium) crème fraîche, sinaasappelrasp, vermout, mosterd en 1-2 el sinaasappelsap mengen. Zalm in 12 plakjes snijden en bestrijken met wat sinaasappelsap. Zout en peper erover strooien.
  • 2 In koekenpan met antiaanbaklaag boter smelten. Plakjes zalm erin leggen en op laag vuur in 1-2 min. licht laten kleuren, halverwege keren (vanbinnen mag zalm nog rosé zijn). Intussen crème-fraîchemengsel al roerend verwarmen tot mooie saus. Plakjes zalm op vier warme borden leggen. Bergje asperges ernaast leggen en saus ernaast scheppen. Direct serveren.

Zalmhaasje met groene aspergetips is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte forelpuree met dragondressing en asperges
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde aspergesoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met pestoboontjes van Judith Elders
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalmmousse
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zalmtartaar met rucolaolie
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Nigiri sushi
1u25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergequiche met zalm en waterkers
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept