1 Plakje van onderkant asperges snijden en ze in ruim water met zout in 2-3 min. beetgaar koken. Asperges in zeef afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken. Sinaasappel schoonboenen en 1 el schil dun eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. In pan (geen aluminium) crème fraîche, sinaasappelrasp, vermout, mosterd en 1-2 el sinaasappelsap mengen. Zalm in 12 plakjes snijden en bestrijken met wat sinaasappelsap. Zout en peper erover strooien.
2 In koekenpan met antiaanbaklaag boter smelten. Plakjes zalm erin leggen en op laag vuur in 1-2 min. licht laten kleuren, halverwege keren (vanbinnen mag zalm nog rosé zijn). Intussen crème-fraîchemengsel al roerend verwarmen tot mooie saus. Plakjes zalm op vier warme borden leggen. Bergje asperges ernaast leggen en saus ernaast scheppen. Direct serveren.
Zalmhaasje met groene aspergetips is een recept van Albert Heijn