1 Oven voorverwarmen op 100 °C. Tomaten ontvellen, in de lengte halveren en zaadlijsten eruit scheppen. Tomaten met olie bestrijken en met snijvlakken naar beneden op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Met knoflook, tijm en zeezout bestrooien. Tomaten in midden van oven in ca. 2 uur zachtjes drogen (= confijten). Let op, tomaten mogen niet bruin worden!
2 Surimi met 3 el zure room omscheppen, op smaak brengen met peterselie, zout en peper. Helft van bieslook fijnsnijden en door rest van zure room roeren, met zout en peper op smaak brengen.
3 Knoflook van geconfijte tomaat vegen. Op bord open ring leggen en ring met 2 geconfijte tomaathelften vullen. Kwart van surimi erop leggen en met 2 geconfijte tomaathelften afdekken. Ring van bord nemen en 1 tl bieslookroom op taartje scheppen. Overige taartjes op dezelfde wijze bereiden. Rest van bieslookroom met enkele druppels water verdunnen en rondom taartjes druppelen. Garneren met rest van bieslooksprieten.
Surimitaartje met geconfijte tomaat en bieslookroom is een recept van Albert Heijn