1 Gelatine in koud water laten weken. In steelpan olie verhitten. Kerriepoeder ca. 1 minuut op laag vuur fruiten. Fond in pan schenken en aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en fond pittig op smaak brengen met zout en peper. Gelatine uitknijpen en al roerend in warme kerriefond laten oplossen. Fond laten afkoelen, tot mengsel lobbig wordt.
2 Intussen met dunschiller vel van paprika's verwijderen. Paprika's halveren, zaadlijsten en kroontje wegsnijden. Paprika in stukken snijden en in keukenmachine pureren. Paprikapuree met bolle kant van lepel door fijne zeef wrijven. Op smaak brengen met zout en peper. Paprikapuree tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
3 Vorm bekleden met plasticfolie. Palingfilets halveren en op maat van vorm snijden. Eventuele graatjes verwijderen. Dun laagje lobbige fond in vorm gieten. Palingrepen een voor een door fond halen en in vorm opstapelen. Resterende fond (deels) in vorm schenken, zodat alle palingrepen er goed mee bedekt zijn. Vorm afdekken met plasticfolie.
4 Terrine onder druk laten opstijven: plankje op paling leggen en daar iets zwaars op zetten, bijvoorbeeld 2 potten fond. Zo wordt de terrine mooi compact. Vorm in koelkast zetten en terrine in minimaal 1 uur laten opstijven.
5 Steeltjes van rucola plukken. Palingterrine storten: plasticfolie openvouwen, snijplank op vorm leggen en samen omkeren. Plasticfolie verwijderen en terrine met scherp mes in plakjes snijden. Plakjes op vier borden rangschikken en paprikapuree erop scheppen. Garneren met rucola.
Terrine van gerookte paling in kerriegelei is een recept van Albert Heijn