1 In kommetje crème fraîche, marmelade, mosterd, zout en peper tot saus roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje olie, citroensap, peper en zout tot dressing kloppen. 1 Takje dille erboven fijn knippen en erdoor roeren. Komkommer goed wassen. Met kaasschaaf of dunschiller in lengte 6 gelijke repen van komkommer afschaven. Zalm in even brede repen als komkommer snijden. Zalm en komkommer besprenkelen met dressing. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
2 Frisée wassen, droog slaan en op twee borden leggen. Op elk bord iets boven midden 2 eetlepels sinaasappelsaus scheppen. Reep zalm uitspreiden, reep komkommer erop leggen en samen losjes oprollen. Op zelfde manier nog 5 komkommer-zalmrolletjes maken. Op elk bord 3 rolletjes onder sausje zetten, onderkant iets samendrukken en bovenkant iets uitvouwen zodat roosjes ontstaan. Rest van saus over frisée sprenkelen. Garneren met takje dille. Serveren met geroosterd brood.
Zalm-komkommerroosjes met romige sinaasappelsaus is een recept van Albert Heijn