1 Staarten van haringen snijden en haringfilets in heel kleine stukjes snijden. Appel wassen, halveren en klokhuis verwijderen. Helft van appel schillen en in kleine blokjes snijden. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Andere (ongeschilde) helft in dunne schijfjes snijden. Besprenkelen met rest van citroensap. Bosuitjes schoonmaken, wassen en in dunne ringetjes snijden.In kom haring, appelblokjes, 2/3 deel van bosui, 2 eetlepels Apfelkorn en 1 eetlepel crème fraîche door elkaar scheppen. Rest van crème fraîche en Apfelkorn met mosterd tot sausje roeren. Op smaak brengen met peper. Van haringtartaar met twee lepels op vier borden elk 2 mooie bergjes vormen. Rest van bosui erover verdelen. Mosterdsausje ernaast scheppen. Schijfjes appel ernaast leggen.
Haringtartaar met appel en Apfelkorn is een recept van Albert Heijn