Asperges met amandelsaus

4
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Asperges schillen en ca. 3 cm van onderkant afsnijden. Tot gebruik zonodig in natte theedoek bewaren. Amandelen in keukenmachine fijnmalen. Ui pellen en heel fijn snipperen. Ansjovisfilets in heel kleine stukjes snijden.
  • 2 In grote pan met ruim water en zout asperges aan de kook brengen. Asperges in ca. 8 minuten gaar koken. Goed laten uitlekken in vergiet of op schone theedoek. Intussen 1 eetlepel olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ansjovis ca. 2 minuten zachtjes meebakken en met vork fijn maken. Amandelen erdoor roeren. Bouillontablet en 2 dl water toevoegen. Aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes doorkoken tot mooi gebonden saus ontstaat. Rest van olie en 2 eetlepels citroensap erdoor roeren. Saus op smaak brengen met suiker, peper en eventueel wat zout en citroensap. Asperges over vier bordjes verdelen en saus erover schenken.

Asperges met amandelsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met reuzengarnalen in amandelsaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met dadel-amandelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in saffraan-amandelsaus
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met kiprollade in kerriesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Velouté van groene asperges
20 min
Bekijk recept
Gegrilde asperges met pecorino
Bekijk recept
Farfalle met groene asperges en chips van ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quiche met groene asperges
70 min Hoofdgerecht
Bekijk recept