Ceviche met sint-jakobsschelpen

4
2uur-
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de rode peper in dunne ringetjes. Rasp de gember en meng met de peper en het limoensap tot dressing.
  • 2 Snijd met een scherp mes de roze en witte schil van de grapefruit. Snijd de partjes grapefruit tussen de vliesjes uit. Vang het vocht op, voeg dit toe aan de dressing en breng op smaak met zout. Houd de partjes apart.
  • 3 Snijd de sint-jakobsschelpen overlangs in zo dun mogelijke plakjes. Dit gaat het best als ze nog niet helemaal ontdooid zijn. Marineer 2 uur in de dressing.
  • 4 Snijd de avocado in dunne plakken. Verdeel met de grapefruitpartjes en sint-jakobsschelpen over 4 borden en schenk de dressing erover. Bestrooi met de koriander.

Ceviche met sint-jakobsschelpen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Loempia met sint-jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Jonas Cramby's green scallop taco (gebakken kammosselen)
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Kokos-ceviche van witvis
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ceviche
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ceviche gegaarde kabeljauw met zoetzure ui en marjoraan
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
In limoensap gegaarde vis
15 min Voorgerecht
Bekijk recept