1 Spoel de mosselen af. Tik mosselen die niet dichtgaan tegen het aanrecht. Gooi mosselen die dan nog open staan en kapotte mosselen weg. Leg de overgebleven mosselen in een grote pan. Verdeel de knoflook en peterselie erover. Verwarm de mosselen 6-8 minuten op matig hoog vuur tot ze openstaan. Laat ze in een vergiet uitlekken (vang het vocht op) en iets afkoelen. Gooi dichte mosselen weg. Laat 200 ml kookvocht (evt. aanvullen met water) met de saffraandraadjes en de sherry op hoog vuur inkoken tot een derde over is. Roer de koenjit en de room erdoor en laat het inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met (zout en) peper. Verwarm de ovengrill voor. Breek de lege schelphelften van de mosselen en leg de andere schelphelften mét de mosselen in een cirkel op 4 ovenvaste borden (zie foto). Schenk de saus in de mosselschelpen. Schuif de borden onder de hete grill en laat de mosselen in 1-2 minuten licht kleuren. Doe de zeekraal in een zeef en schenk er kokend water over. Leg op elk bord een plukje zeekraal tussen de mosselen. Lekker met stokbrood.
Gegratineerde mosselen met saffraansaus is een recept van Albert Heijn