1 Bloemkool in zeer kleine stukjes snijden. In steelpan boter smelten en bloemkool hierin op laag vuur 2 min. zachtjes bakken. Vuur hoog draaien en fond toevoegen. Bloemkool in 7-8 min. gaarkoken terwijl vocht verdampt. Gelatine 5 min. in koud water weken. Zodra vocht verdampt is, slagroom bij bloemkool schenken en tegen de kook aan verwarmen. Vuur lager draaien en bloemkool 5 min. zachtjes in room laten sudderen.
2 Gelatine uitknijpen. Pan van vuur nemen en gelatine in room oplossen. Bloemkoolmengsel met staafmixer of in keukenmachine pureren, puree eventueel nog door zeef wrijven. Bloemkoolmengsel laten afkoelen, in spuitzak overdoen en in koelkast laten opstijven.
3 In droge koekenpan Parmaham krokant bakken en op keukenpapier laten afkoelen. Peterselie-blad van takjes plukken, fijnsnijden en door olie roeren. Peterselie-olie op smaak brengen met zout. Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen.
4 Palingfilets in 16 gelijkvormige stukjes snijden. Op elk bord 4 stukjes paling op enige afstand onder elkaar leggen. Bloemkoolmousse met spuitzak in reepjes tussen middelste 2 stukjes paling spuiten. Veldsla met 2 el peterselie-olie omscheppen. Veldsla over bloemkoolmousse verdelen. Parmaham breken en op veldsla leggen. Rest van peterselie-olie ernaast druppelen.
Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en Parmaham is een recept van Albert Heijn