Kabeljauw met citroen

4
20 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 50 °C. Snijd de citroen in zo dun mogelijke plakken. Doe met de prei in een ruime pan. Voeg de wijn, 1/2 liter water, de peperkorrels, de helft van het basilicum, 2 el olie, de boter en flink wat zout toe. Breng tegen de kook aan. Zet ondertussen 4 borden in de oven om op te warmen (dan blijft het gerecht langer warm). Snijd de vis in 4 stukken en leg voorzichtig in het vocht. Pocheer in ca. 6 min. gaar.
  • 2 Neem de borden uit de oven. Schep met een schuimspaan voorzichtig (maar wel snel, anders wordt de vis te gaar) wat prei, een schijfje citroen en een stuk vis op elk bord. Laat het meegekookte basilicum in de pan. Breng de vis op smaak met peper en zout. Besprenkel met 1 el kookvocht en de rest van de olie. Leg nog een schijfje citroen en een blaadje basilicum op de vis. Serveer direct.

Kabeljauw met citroen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse kabeljauw met noedels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chili-kabeljauw met broccoli en aardappels
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept