Zalm-saffraansoep met zeeaster

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fond met 4 dl water aan kook brengen. Saffraan erbij doen en ca. 3 minuten meekoken. Koksroom bij fond schenken en soep nog 1 minuut zachtjes laten koken. Als soep niet direct geserveerd wordt, pan van vuur nemen. Afgekoelde soep afgedekt tot gebruik in koelkast bewaren.
  • 2 Soep (opnieuw) aan de kook brengen. Zeeaster erdoor scheppen en in 2-3 minuten laten slinken. Sherry en zalmblokjes door soep roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep over kommen verdelen. Lekker met warm stokbrood met licht gezouten boter.

Zalm-saffraansoep met zeeaster is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zeeastersalade met noten
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken roodbaars met gesmoorde zeeaster
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met zeeasters
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept