Sint-jakobsschelpen met bloemkoolpuree

4
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de bovenkant van de bol knoflook af, zodat de tenen zichtbaar worden. Leg de knoflook in het ovenschaaltje, bestrijk de bovenkant met 1 el olie en pof 25 min. in de oven. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de aardappel in kleine blokjes en doe deze samen met het citroenrasp, de slagroom en peper en zout naar smaak in een pan. Laat ca. 15 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en maak er met behulp van een vork puree van. Kook ondertussen de bloemkool in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en prak tot puree. Meng door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Dep de schelpen droog. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan en gril de schelpen 1 min. Draai om en gril nog ½ min. Leg op ieder bord een lepel bloemkoolpuree en verdeel de schelpen erover. Knijp de knoflookteentjes voorzichtig uit de bol, zodat ze heel blijven. Verdeel over de borden. Garneer met de rucola.

Sint-jakobsschelpen met bloemkoolpuree is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mac 'n cheesemuffins met bloemkool & kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chickslovefoods bloemkoolpuree met zalm in pistachekorstje
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwtaartje met geplette bloemkool, Parmezaanjus en garnalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept