1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de bovenkant van de bol knoflook af, zodat de tenen zichtbaar worden. Leg de knoflook in het ovenschaaltje, bestrijk de bovenkant met 1 el olie en pof 25 min. in de oven. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen. Snijd de aardappel in kleine blokjes en doe deze samen met het citroenrasp, de slagroom en peper en zout naar smaak in een pan. Laat ca. 15 min. zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en maak er met behulp van een vork puree van. Kook ondertussen de bloemkool in water met zout in 10 min. gaar. Giet af en prak tot puree. Meng door de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. Dep de schelpen droog. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Verhit de grillpan en gril de schelpen 1 min. Draai om en gril nog ½ min. Leg op ieder bord een lepel bloemkoolpuree en verdeel de schelpen erover. Knijp de knoflookteentjes voorzichtig uit de bol, zodat ze heel blijven. Verdeel over de borden. Garneer met de rucola.
Sint-jakobsschelpen met bloemkoolpuree is een recept van Albert Heijn