Sint-jakobsschelpen in notenboter

4
15 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder boter of olie in ca. 2 min. goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen. Verhit 15 g boter in een steelpan en fruit de sjalot in 4 min. goudgeel. Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Roer de hazelnoten en de koriander door de saus en breng op smaak met peper en zout.
  • 2 Zet de ovengrill aan. Verdeel de sint-jakobsschelpen over de ovenschaaltjes. Schenk de botersaus erover en zet de schaaltjes in de oven. Gril de schelpen in 4-5 min. gaar. Lekker met stokbrood.

Sint-jakobsschelpen in notenboter is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Baguette brie-rucola-notenboter
10 min
Bekijk recept
Notenboter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Spruitjes met notenboter
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Visstick met notenboter
0 min Voorgerecht
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept