1 Rasp boven een kommetje de gele schil van de citroen. Roer de dille en de wodka erdoor.
2 Meng het zout en de suiker door elkaar. Dep het stuk zalmhaas droog en wrijf de vis in met het zout-suikermengsel. Verdeel vervolgens het citroen-dillemengsel over de vis.
3 Leg de vis in een schaal, leg er een stukje vershoudfolie op. Leg daarop een klein plankje of bord en zet daarop iets zwaars, bijvoorbeeld een gevuld literblik. Marineer de zalm 24 uur in de koelkast. Keer het stuk af en toe.
4 Neem het stuk zalm uit de schaal en dep het met een stukje keukenpapier voorzichtig droog. Snijd de zalm in zo dun mogelijke plakjes en leg ze op een schaal of verdeel ze over 4 borden. Maal naar smaak peper over de zalm.
5 Snijd de radijsjes in heel dunne plakjes en strooi ze over de zalm. Lekker met warm geroosterd brood of blini's.
Met wodka en citroen gemarineerde zalm is een recept van Albert Heijn