Gegratineerde mosselen met saffraan en bieslook

4
50 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen grondig wassen in bak met koud stromend water. Kapotte schelpen verwijderen. Mosselen in grote pan leggen en witte wijn toevoegen. Mosselen afgedekt in 5 à 8 minuten op hoog vuur gaar koken tot alle schelpen open zijn. Pan af en toe goed omschudden. Mosselen uit pan nemen, ongeopende schelpen verwijderen en mosselvocht bewaren. Mosselen iets laten afkoelen, uit schelpen halen en over vier ovenschaaltjes verdelen. Mosselen tot bereiding op koele plek zetten. Saffraandraadjes heel even in droge koekenpan verhitten tot ze warm aanvoelen, niet laten aanbranden. In steelpan saffraandraadjes met 2 eetlepels mosselvocht op laag vuur tot kookpunt verhitten. Crème fraîche erdoor mengen en saus zachtjes tot ca. 2/3 inkoken. Saffraansaus op smaak brengen met cayennepeper, citroensap, mosterd en zout. Enkele sprietjes bieslook achterhouden voor garnering, rest van bieslook boven saus fijn- knippen en erdoor mengen. Saffraansaus tot bereiding afgedekt op koele plek zetten.
  • 2 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Saffraansaus over schaaltjes met mosselen verdelen. Schaaltjes ca. 10 cm onder hete grill in ca. 5 minuten goudbruin laten worden. Schaaltjes onder grill vandaan halen en garneren met sprietjes bieslook. Lekker met landbrood.

Gegratineerde mosselen met saffraan en bieslook is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Visburger met komkommer-yoghurtsaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cupcakes met spek en bieslook
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept