1 Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een tik niet sluiten, weggooien. Mosselen in wijn afgedekt 6-8 min. koken tot alle schelpen openstaan. Pan regelmatig schudden. Dicht gebleven mosselen verwijderen. In soeppan olie verwarmen en knoflook, bleekselderij en tijm 5 min. zachtjes bakken. Intussen mosselen uit schelpen halen, 12 mosselen in schelp apart houden. Mosselkookvocht zeven en indien nodig met wijn aanvullen tot 400 ml. Visfond en kookvocht met saffraan in soeppan doen en aan de kook brengen. Met staafmixer tot gladde soep pureren. Slagroom erdoor roeren. In kom boter en bloem mengen (= beurre manié) en in vlokjes aan soep toevoegen. Soep al roerend laten binden. Op smaak brengen met zout en peper. Mosselen zonder schelp erdoor roeren. Soep in vier diepe borden scheppen en garneren met mosselen in de schelp en zeekraal.
Mossel-saffraansoep is een recept van Albert Heijn