Mossel-saffraansoep

4
40 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Mosselen grondig wassen en controleren. Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een tik niet sluiten, weggooien. Mosselen in wijn afgedekt 6-8 min. koken tot alle schelpen openstaan. Pan regelmatig schudden. Dicht gebleven mosselen verwijderen. In soeppan olie verwarmen en knoflook, bleekselderij en tijm 5 min. zachtjes bakken. Intussen mosselen uit schelpen halen, 12 mosselen in schelp apart houden. Mosselkookvocht zeven en indien nodig met wijn aanvullen tot 400 ml. Visfond en kookvocht met saffraan in soeppan doen en aan de kook brengen. Met staafmixer tot gladde soep pureren. Slagroom erdoor roeren. In kom boter en bloem mengen (= beurre manié) en in vlokjes aan soep toevoegen. Soep al roerend laten binden. Op smaak brengen met zout en peper. Mosselen zonder schelp erdoor roeren. Soep in vier diepe borden scheppen en garneren met mosselen in de schelp en zeekraal.

Mossel-saffraansoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalm-saffraansoep met zeeaster
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Saffraansoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Saffraansoep met mosselen
45 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Pittige mosselspiesjes met saffraanrijst
30 min-
Bekijk recept
Mosselen en mie in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen met citroenroom en peterselie
25 min Voorgerecht
Bekijk recept