Oesters met pikante vinaigrette

2
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (maximaal 1/2 dag van tevoren). Oesters met oestermes (uit verpakking van oesters) voorzichtig openen en lossnijden (het oestervocht moet in de schelp blijven). Oesters tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  • 2 Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper heel fijn hakken. Bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. Peterselie boven kom fijnknippen. Olie, azijn, peper en bosuitje toevoegen en tot dressing kloppen. Zeekraal op groot bord leggen en oesters erop rangschikken. Vinaigrette over oesters sprenkelen.

Oesters met pikante vinaigrette is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept