1 Snijd speklapjes in stukjes. Meng de speklapstukjes met de port en laat afgedekt 30 min. in de koelkast marineren. Snijd knoflook fijn en ris blaadjes van de tijm. Snijd kipfilet in repen, meng met knoflook en de tijm en zet afgedekt 30 min. in de koelkast. Verhit olie in een koekenpan en bak de champignons 10 min.
2 Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs in de cakevorm en laat ze over de rand hangen. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal speklapstukjes fijn in de keukenmachine. Meng met het ei, de noten, peper en flink wat zout. Maak laagjes in de vorm: 1/4 speklapjesmengsel, kip, 1/4 speklapjesmengsel, champignons, 1/4 speklapjesmengsel, kip en 1/4 speklapjesmengsel.
3 Dek terrine af met het overhangende katenspek. Bedek de terrine met aluminiumfolie en zet hem in de ovenschaal. Vul deze tot bijna aan de rand met kokend water en zet hem voorzichtig in de oven. Bak de terrine ca. 55 min. Laat afkoelen en giet het vocht af. Snijd de terrine in plakken.
Paddenstoelenterrine met kip is een recept van Albert Heijn