1 filodeeg volgens gebruiksaanwijzing laten ontdooien. Intussen kip in stukken snijden. Uien grof snipperen. In braadpan helft van olie verhitten en kip rondom bruin bakken. Gemberpoeder, saffraan, zout, peper en uisnippers toevoegen en 2 minuten zachtjes bakken. Kaneelstokje en 1 dl kokend water in pan doen. Kip, met deksel schuin op pan, in ca. 50-60 minuten gaar laten worden. Peterselie fijnhakken en na 30 minuten door kip scheppen. In koekenpan rest van olie verhitten en amandelen lichtbruin bakken. Droogdeppen en dan in keukenmachine grof malen. Suiker en 2 theelepels kaneel erdoor mengen. Kip uit pan nemen en laten afkoelen. Kookvocht tot 1 dl inkoken, kaneelstokje verwijderen. Eieren loskloppen met zout en peper, door kookvocht scheppen tot roerei ontstaat. Laten afkoelen. Kippenvlees van botten halen en fijnsnijden. (In magnetron) helft van boter smelten. Ovenschaal invetten en in midden vel filodeeg leggen. Hierop in cirkelvorm 8 vellen filodeeg leggen die elkaar overlappen en deels over rand van schaal hangen. Deeg dun met boter bestrijken. Kip over deegbodem verdelen, met 3 vellen filodeeg afdekken. Roerei erop scheppen (vrijgekomen vocht eerst afgieten). Met 3 vellen filodeeg afdekken. Amandelmengsel over deeg verdelen, afdekken met 3 vellen filodeeg. Overhangend deeg over vulling vouwen en met wat water vastplakken. Laatste vel op bovenkant plakken. Pastei omdraaien en eventueel loshangend deeg vastplakken. Oven voorverwarmen op 200 °C. Pastei uit schaal nemen en deeg rondom met gesmolten boter bestrijken. Pastei op met bakpapier beklede bakplaat in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege baktijd met hulp van ovenschaal pastei keren, eventueel met wat extra boter bestrijken. Pastei licht bestrooien met poedersuiker en met kaneel bovenop ruitpatroon maken.