1 Boen de limoen schoon en rasp de groene schil dun van de limoen. Pers de vrucht uit. Roer in een kommetje de mayonaise met de limoenschil en naar smaak limoensap door elkaar.
2 Schil de sinaasappels met een scherp mesje tot op het vruchtvlees, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang daarbij het sap op in een kom. Meng in de kom de partjes sinaasappel met wat peper en zout. Verdeel de sinaasappel en het sap over de glaasjes.
3 Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel kleine stukjes uit de schil. Snijd het basilicum in stukjes. Meng de avocado met het basilicum, een klein beetje limoensap en peper. Verdeel de avocado over de sinaasappel.
4 Snijd de kipfilet in heel dunne reepjes en verdeel ze over de sinaasappel. Schep de limoenmayonaise erop.
Kipcocktail met sinaasappel en avocado is een recept van Albert Heijn