1 Snijd de kiphaasjes in de lengte doormidden. Schep in een bakje de kip en de teriyakisaus door elkaar. Marineer de kip minimaal 1 uur in de koelkast.
2 Snijd de bosui in drieën en vervolgens in lange smalle reepjes. Vul een bakje met water en ijsblokjes. Leg de bosui erin tot de reepjes beginnen te krullen.
3 Snijd de komkommer in tweeën en halveer elk stuk in de lengte. Schrap met een lepeltje de zaadjes uit de komkommerhelften.
4 Snijd de helften vervolgens in lange smalle reepjes. Knip het noriblad in tweeën, rol het op en knip het in dunne reepjes. Schep in een kom de nori, komkommer, rijstazijn en de resterende 2 el olie door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit 2 el olie in de wok en roerbak hierin de kip in ca. 4 min. gaar.
5 Schep op elk bord strak naast elkaar een bergje kip en salade. Dep de reepjes bosui met keukenpapier droog en leg ze op de kip. Spuit in 4 kleine schaaltjes een beetje wasabi en zet ze op de borden.
Japanse kip met nori en komkommer is een recept van Albert Heijn