1 Pluk de blaadjes van de koriander. Houd blaadjes en steeltjes apart. Verwarm de olie in een pan en fruit de sjalot 2 min. zachtjes. Voeg de bouillon en de steeltjes van de koriander toe, breng alles aan de kook en kook de bouillon 5 min zachtjes. Zeef de bouillon en laat deze in de koelkast goed koud worden. Halveer de avocado's, schep het vruchtvlees eruit en pureer het in de keukenmachine of met de staafmixer. Klop de avocadopuree en de zure room door de afgekoelde bouillon. Breng de soep heel pittig op smaak met zout, tabasco, gemalen komijn en limoensap. Laat de smaken in de koelkast minimaal 2 uur intrekken. Proef of de soep goed op smaak is. Verdeel de soep over 4 glazen en strooi de korianderblaadjes erover. Lekker met tortillachips gegratineerd met kaas.
Gekoelde avocadosoep is een recept van Albert Heijn