1 Amandelen grof hakken. Gemberwortel schillen en in plakken snijden. Sjalotjes pellen en snipperen. In steelpan 2 eetlepels olie verhitten. Amandelen, gember en sjalotjes ca. 5 minuten zachtjes bakken. Dragon, peper en fond toevoegen. Saus ca. 10 minuten tegen de kook aan verwarmen. Gember uit saus nemen. Saus met staafmixer glad pureren.
2 Struisvogelbiefstukken ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen. Witlofblaadjes loshalen, schuin halveren en wassen. Tomaat wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. Grillpan verhitten. Vlees bestrijken met 1 eetlepel olie, bestrooien met peper en in ca. 6 minuten rondom bruin en van binnen rosé grillen. In wok rest van olie verhitten. Witlof in ca. 4 minuten beetgaar roerbakken. Appelstroop erdoor roeren, bestrooien met zout en peper. Slagroom door saus roeren en verwarmen. Biefstuk schuin in plakjes snijden. Witlof en vlees over vier borden verdelen, saus erover schenken. Garneren met tomaat.
Struisvogelbiefstuk met amandel-gembersaus is een recept van Albert Heijn