Mosterdsoep

4
25 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de prei. Gebruik alleen lichtgroen en wit deel. Snipper de prei fijn. Snipper de knoflook en ui fijn. Smelt boter in een pan. Fruit de prei, sjalot en knoflook 5 min. op laag vuur zonder te laten kleren. Schep regelmatig om.
  • 2 Roer bloem erdoor en bak 1 min. mee op laag vuur. Laat niet donker kleuren. Voeg water scheutje voor scheutje toe. Roer tot gladde lichtgebonden saus ontstaat.
  • 3 Voeg de bouillontabletten, wijn en het water toe. Soep aan de kook brengen en ca. 5 min. zachtjes doorkoken. Roer slagroom erdoor. Roer mosterd los met enkele el soep. Schenk mosterd al roerend bij de soep. Laat de soep niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat suiker. Knip peterselie boven de soep fijn. Direct serveren.

Mosterdsoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maaltijdmosterdsoep met kaastoast
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met asperges en ham
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met venkel-rolmopssalade
15 min-
Bekijk recept

Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maaltijdmosterdsoep met kaastoast
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met asperges en ham
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met venkel-rolmopssalade
15 min-
Bekijk recept