1 Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit de knoflook zonder hem te kleuren. Laat de paprika uitlekken. Voeg toe aan de knoflook en bak 3-4 min. mee. Ris de blaadjes van de tijm, voeg deze toe samen met de tomatenblokjes, fond en de slagroom en laat 15 min. zachtjes op laag vuur koken.
2 Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien en splits de eieren. Bewaar de dooier (het eitwit wordt niet gebruikt).
3 Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met (vers)gemalen peper en zout. Houd de soep warm op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrijk de plakjes bladerdeeg aan één kant dun met de eidooier. Schep de soep in de kommen.
4 Bestrijk ook de rand van de kommen dun met de eidooier en leg er de deegplakjes op met de ingesmeerde kant boven. Druk het deeg licht aan, snijd eventueel overhangend deeg weg en bak de deeghoedjes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Bestrooi het deeg met de paprikapoeder en serveer direct.