1 Laat het bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de courgettes in blokjes. Snipper de ui. Verhit in een soeppan de kruidenboter. Fruit de ui 2 min. Voeg de courgette toe en laat afgedekt 10 min. smoren.
2 Steek uit de bladerdeeg sterren. Smelt de kruidenboter in 20 sec. in de magnetron. Bestrijk de sterren met de gesmolten boter en bestrooi met het sesamzaad. Bak de sterren in oven in ca. 6 min. goudbruin.
3 Schenk de bouillon bij de courgette en laat 5 min. zacht koken. Snijd de kip in fijne reepjes. Pureer met een staafmixer de soep. Voeg de slagroom en de kip toe en warm de soep nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met de sterren.
Mediterrane kip-courgettesoep is een recept van Albert Heijn