1 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Tomaten wassen en in ovenschaal leggen. Schaal ca. 5 cm onder heet grillelement schuiven en tomaten ca. 10-12 minuten rondom roosteren, regelmatig keren. Intussen ui en knoflook pellen en snipperen. Zaadjes van chilipepertje verwijderen en pepertje verkruimelen. Limoen uitpersen. Cherrytomaatjes wassen en halveren. Tomaten 5 à 10 minuten laten afkoelen, pellen en kern verwijderen.
2 In (soep)pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Tomaten en chilipeper toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. Bouillontabletten en 1 liter water erdoor roeren en geheel aan de kook brengen. Soep ca. 30 minuten onafgedekt heel zachtjes laten pruttelen, af en toe roeren. Soep op smaak brengen met limoensap en zout. Koriander fijnhakken. Soep in vier wijde kommen scheppen en tortillachips erin leggen. Garneren met cherrytomaatjes, fijngehakte koriander en zure room.
Tomaten-tortillasoep is een recept van Albert Heijn